14 jaar leraar, BESTE Progressie! IKO License Since 2005

Wind, strand, zee een kite en een board! De ruimte, de rust……de spanning giert door je lichaam! Kite-materiaal opzetten, trapeze om! Een laatste blik naar het vaste land. Daar ga je dan voortbewogen door de wind het water over. Magisch, de zon gaat langzaam onder en jij ziet de natuur op zijn best, op het water tussen de golven en een paar goede vrienden die het met je delen. Boek een paar kitesurflessen en ervaar het zelf!!!!

Set-Up Gear

Leer nu ook kitesurfen
Trotseer de krachten van de wind en leer snel bij ons  kitesurfen. Al na de tweede kitesurfles beginnen we met het board om te gaan varen. Na je les ontvang je een IKO certificaat.

Over Kitesurfles
We geven les op het strand van IJmuiden Aan Zee en op het Veluwemeer bij Nijkerk. Hier kan je bij ons snel en veilig leren kitesurfen. Op onze  locatie aan de randmeren en aan Zee hebben we een bereikbaar strand met gras en zand die genoeg ruimte biedt, om een goed begin te maken met kitesurfen. Plan nu je les. We geven lessen tot eind november.

Over de kitesurfles mogelijkheden
De lessen worden gegeven met de nieuwste materialen van North Kiteboarding. Met een korte kitesurfcursus leer je zelfstandig en veilig te kitesurfen. De leslocatie ligt achter de parkeerplaats van Nieuw Hulckesteijn, je hoeft dus niet een gigantisch stuk te lopen zoals bij andere scholen.

*IKO Introductieles
*3-Daagse IKO cursus
*4-Daagse IKO cursus
*Powerkiten voor groepen

 

Introductieles kitesurfen
Een ervaren IKO gecertificeerde instructeur zal tijdens deze introductieles op het land de basis beginselen van het kitesurfen doornemen. Een ideale gelegenheid om de sport voor het eerst te leren kennen en te bepalen of deze bij je past. Tijdens deze introductieles zal begonnen worden met een korte uitleg over de veiligheid en de wind. Daarna beginnen de praktijkgerichte oefeningen op het land en in het water, de introductie les wordt afgesloten met een certificaat. Dit arrangement duurt in totaal ongeveer 3 uur.

Programma introductieles kitesurfen
Tijdens deze introductie kitesurfles leer je de basis beginselen van het kitesurfen. Na deze les is het mogelijk om een vervolgles te boeken waarbij er meer oefeningen in het water zullen worden gedaan.

De introductieles is inclusief
-Alle benodigde materialen voor tijdens de les.
-Een gecertificeerde IKO gecertificeerde instructeur.

 3-Daagse IKO kitesurfcursus

In deze 10 uur durende IKO cursus behaal je in 3 kitesurf lessen je IKO certificaat, waarna je zelfstandig kan kitesurfen. Je zal op het strand leren vliegeren, in het water bodydraggen en stukken op je board te gaan varen. Alle materialen zijn tijdens deze drie lessen van 3 uur inbegrepen. Onze leslocatie ligt recht voor onze school, je hoeft dus niet een gigantisch stuk naar de leslocatie te lopen zoals bij andere scholen.

Programma 3-daagse IKO cursus

-Veiligheidsuitleg over de omgeving, materialen en wind.
-Oefeningen zoals: landen, starten, powerzone.
-Het optuigen van een 4-lijns kitesurfkite.
-Leren landen, starten en kiten met één hand.
-Leren bodydraggen in het water.
-De kite zelfstandig kunnen herstarten in het water.
-Het board in het water aan de voeten krijgen en gaan varen.

De 3-daagse cursus is inclusief
-Een IKO gecertificeerde instructeur.
-Alle benodigde materialen tijdens de kitesurflessen.
-IKO Certificaat na afloop van de cursus.

 

4-Daagse IKO kitesurfcursus
In de 12 uur durende IKO cursus behaal je in 4 lessen je IKO certificaat waarna je zelfstandig kan kitesurfen. De cursus heeft een extra les met korting ten opzichte van de 3 daagse cursus, we zullen hierdoor iets meer ingaan op de advanced oefeningen zoals varen, hoogte lopen en springen. De cursus bestaat uit 4 lessen van ongeveer 3 uur. Onze leslocatie ligt recht voor onze school, je hoeft dus niet een gigantisch stuk naar de leslocatie te lopen zoals bij andere scholen.

Programma 4-daagse kitesurfcursus
-Veiligheidsuitleg over de omgeving, materialen en wind.
-Oefeningen zoals: landen, starten, powerzone.
-Het optuigen van een 4-lijns kitesurfkite.
-Leren landen, starten en kiten met één hand.
-Leren bodydraggen in het water.
-De kite zelfstandig kunnen herstarten in het water.
-Het board in het water aan de voeten krijgen en gaan varen.
-In de vierde les behandelen we de theorie en praktijk van het springen, hoogte lopen en de voorrangsregels.

De 4-daagse cursus is inclusief
-Een IKO gecertificeerde instructeur.
-Alle benodigde materialen tijdens de kitesurflessen.
-IKO Certificaat na afloop van de cursus.

Algemeen Powerkiten/Vliegeren
De naam zegt het al, vliegeren waarbij je verstelt zal staan van de enorme kracht die deze vliegers kunnen ontwikkelen! Powerkiten vormt de basis voor sporten als kitesurfen, flyboarden, buggyen en snowkiten. Een dagje powerkiten is al snel een spektakel, maar met ons erbij gegarandeerd ook veilig.

Powerkiten is geschikt voor iedereen en vraagt geen speciale krachten of uithoudingsvermogen. Wat powerkiten wél vraagt is techniek, volledige overgave aan de elementen en de kracht van de natuur!

Het programma:
De powerkite clinic is een uitstekende aanvulling voor jouw evenement op het strand. Het powerkiten op het strand duurt ongeveer 1,5 uur. Het arrangement is te combineren met een barbecue en andere activiteiten op het strand

Les aanbod van kitesurfles
Bij alle lessen zijn de nieuwe materialen van NORTH Kiteboarding inbegrepen, wij verzorgen je kite, board, wetsuit, trapeze, harnas, helm en reddingsvest. De pakken zijn warm en we hebben ook schoentjes en handschoenen voor in het water. Je hoeft alleen je zwemkleding en een handdoek mee te nemen. Ga nu direct het avontuur met ons aan en leer ook kitesurfen!

Reserveer direct je kitesurfles:
Bel: 0031 (0)6 422 183 14
E-Mail: wind4water@live.nl