14 jaar leraar, BESTE Progressie! IKO License Since 2005

IJmuiden Aan Zee! Een van de beste Noordzee kitesurf-locaties van Nederland! Golven zijn vanzelfsprekend, maar er is ook een gedeelte waar weinig golven zijn. Zandbanken en stormbrekers schermen deze plek af. Dit betekent uitstekende condities om te leren kitesurfen.

Het strand van IJmuiden is één van de breedste stranden langs de Nederlandse kust. Tevens is IJmuiden natuurlijk bekend om haar pieren: de Noordpier bij Velsen-Noord en de Zuidpier in IJmuiden. Deze pieren zorgen voor een unieke stroming, waardoor het strand elk jaar weer enkele meters breder wordt. Ook zijn er tal van mooie wandel- en fietsroutes door natuurgebieden voor een uitdagende GPS-Tocht en ook per boot zijn er allerlei bezienswaardigheden te bezoeken. Het strand van IJmuiden biedt echt alle ruimte om heerlijk te spelen en uit te waaien op het strand. IJmuiden heeft ook in zijn omgeving veel te bieden, het traditionele vissersdorpje Oud-Velsen, de havens en het Fort IJmuiden zijn enkele voorbeelden.

Komt u uit Haarlem, Amsterdam, Utrecht of Alkmaar dan is het strand in IJmuiden goed voor u te bereiken.

 

killedthewind – WALK ABOVE WATER from killedthewind on Vimeo.

IJmuiden Kitesurf paradijs aan zee!

Vanaf 1 april 2011 is onze kitesurf school weer op het strand van IJmuiden aan Zee. We staan dit jaar met de allernieuwste materialen klaar om je kitesurfles te geven. Bij alle lessen zijn alle materialen inbegrepen. We zijn te vinden op het strand van IJmuiden aan zee.

Kitesurfen bij Paviljoen Zilt aan zee.

De afslag IJmuiden ligt aan de A9, tussen Alkmaar en Haarlem. Zodra je de afslag IJmuiden genomen hebt, moet je de borden IJmuiden aan Zee volgen.

Adres; Kennemerstrand 174 1976 GA  IJMUIDEN

 

Wind, strand, zee een kite en een board! De ruimte, de rust……de spanning giert door je lichaam! Kite-materiaal opzetten, trapeze om! Een laatste blik naar het vaste land. Daar ga je dan voortbewogen door de wind het water over. Magisch, de zon gaat langzaam onder en jij ziet de natuur op zijn best, op het water tussen de golven en een paar goede vrienden die het met je delen. Boek een paar kitesurflessen en ervaar het zelf!!!!

Kitesurflessen methode IKO De lessen bestaan hoofdzakelijk uit praktijkgericht lessen, waarbij veiligheid en snel zelfstandig kitesurfen voorop staat. De lessen worden gegeven volgens de richtlijen van de IKO, (International Kiteboarding Organisation). Alle leraren hebben een officiële cursus afgerond en worden verplicht om jaarlijks bijscholing te doen. Hierdoor kan de kwaliteit van de lessen wereldwijd gewaarborgd blijven.

Wind4water vs Telstarsurf Wij werken v.a. 2014 samen met Kitesurfschool Telstarsurf!!!! Wij hebben besloten om met Telstarsurf samen te werken en de locatie IJmuiden, Strand Horst, Muiderberg, Zandvoort, Schellinkhout, Enkhuizen en Mirns als kitesurf locaties toe te voegen aan de locatie die wij al hadden. Door middel van de samenwerking hebben wij een betere winddekking. Winddekking betekend: een betere mogelijkheid om de kitesurflessen door te laten gaan, kwalitatief betere kitesurflessen aan te bieden, juiste locatie om te leren kitesurfen, en een zeer goed bereik voor mensen die willen gaan kitesurfen in oosten, midden en het westen van Nederland. Nu is kitesurfen nooit zo makkelijk en leerzaam geweest als bij Wind4water vs Telstarsurf